Föreningslokal

Vår föreningslokal används aktivt och har sen dess öppning betraktats som skönstaholmarnas förlängda vardagsrum. Du som är medlem i Grannskapsklubben är välkommen att hyra och använda lokalen. Vi som bor här hjälps åt tillsammans för att hålla lokalen i gott skick. Med gemensamma krafter har vi renoverat stora delar av den nyligen.

Adressen till lokalen är Söndagsvägen 40.

Så här bokar du lokalen

Lokalen bokar du i första hand via vår webbkalender. Logga in via ditt Facebook-konto eller registrera en e-postadress och ett lösenord. Efter det kan du enkelt boka eller avboka din tid. Var noga med att skriva ditt namn, adress och telefonnummer i bokningen, så att vi kan nå dig vid behov.

Om du inte kan boka lokalen via vår webbkalender kan du maila lokalbokning@skonstaholm.se eller höra av dig till Susanne Ljunglöf på telefonnummer 070-291 56 81.

Du som hyr har ansvaret att kontakta lokalansvarig för att lösa med betalning och nycklar innan uthyrningsdagen. Det är också Susanne du kontaktar om du vill låna lokalen för att spela pingis.

Kostnad

Grannskapsklubbens medlemmar betalar 200 kronor/dygn för att hyra lokalen. Det är också möjligt att hyra lokalen ½ dygn (dvs 4 timmar under dagtid) till en kostnad av 100 kronor. Kvällstid räknas alltid som helt dygn.

Endagskurser och andra enstaka aktiviteter som är ideella och till för alla boende är gratis de timmar det gäller. Pingisrummet kan nyttjas gratis av medlemmar i Grannskapsklubben när lokalen inte är bokad.

Betalningen sker i första hand med Swish till nr 123 075 74 19. Skriv in lokalhyra och ditt bokade datum som meddelande i Swish.

Lokalen hyrs endast ut till boende i området.

Regler för uthyrning

För att hyra lokalen ska du vara myndig och vara medlem i Grannskapsklubben. Lokalen hyrs endast ut till er som står på hyres/köpekontraktet för radhuset. Vårdnadshavare är alltså ansvariga även om lokalen skulle nyttjas av myndiga barn.

Du som hyr Grannskapsklubbens lokal har ansvaret att återställa lokalen i fint skick. Undanplockat och städat enligt checklistan som erhålles vid nyckelhämtning. Skulle det inte ske får du komma tillbaka och städa en gång till och stå för kostnaden att ta in en städfirma.

Nyckel ska vara återlämnad senast kl 12:00 dagen efter uthyrningsdatum. Du ska själv kontakta nyckelansvarig för att komma överens om upphämtning och återlämning av nyckeln.

Brandskydd i lokalen

Det finns två brandsläckare i lokalen, en på varje våning och en brandfilt finns i köket.

Vid händelse av brand finns två nödutgångar. Dels den vanliga utgången och dels en trappa som leder ut från pingisrummet. Nödvred finns på båda dörrarna avsedda för utrymning.

Det finns fyra brandvarnare i lokalen. Om du hyr lokalen och märker att någon av brandvarnarna inte är fungerande ska du anmäla detta till lokalansvarig.

Se filmen om brandskydd i lokalen innan uthyrningen.

Så här fungerar det i lokalen

Lokalen består av tre rum och ett kök. I ett av rummen finns pingisbord. På övre plan finns ett kapprum. Det finns två toaletter, en på övre plan och en på nedre plan. Tyvärr är lokalen inte handikappanpassad då det är en lång trappa för att komma ner i huvuddelen av lokalen.

Förbrukningsmaterial som toalettpapper, pappershanddukar, tvål, diskmedel och disktrasor ska finnas tillgängligt i lokalen. Vi fyller på löpande. Hör av dig om något saknas.

Allt du behöver för att städa lokalen finns i förrådet intill öppna spisen i stora salen. Där finns dammsugare, hink, moppar och rengöringsmedel. När du hyr lokalen ska du också städa efteråt. Det gäller oavsett hur lång eller kort tid du använt lokalen.

Ventilationen regleras i en lucka på väggen mittemot köket, till höger om pingisrummet. Den kan justeras upp vid behov, men notera att båda reglagen ska stå på samma siffra. Ventilationen ska alltid återställas till 50° efter uthyrningen.

Spisen har en timer som sitter till höger. Vattnet till diskmaskinen vrids på inför användning och av efteråt.

Du som hyr ansvarar för städning av lokalen

I städning ingår att:

 • All disk är diskat, torkat och återställd på sin rätta plats
 • Bänkar, bord och ytor avtorkade och rengjorda
 • Kyl och frys tömda och avtorkade
 • Sopor sorterade och bortburna till valfritt soprum
 • Alla rum (även entréplan) dammsugna och golven våttorkade
 • Båda toaletterna rengjorda
 • Entrémattor dammsugna
 • Fimpar och skräp utanför borttaget

Dessutom ska du som hyr se till att:

 • Dörrar till pingisrum och kapprum är stängda och låsta
 • Fönster i kapprummet är stängda
 • Möbleringen tillbaka till ursprunglig plats
 • Ventilationen är tillbaka på 50°, 50°

Se till att dina grannar kommer till en lokal i fint skick.

Snabbfakta

Se bokningar och boka lokalen.

Nyckelansvarig: Susanne Ljunglöf, telefonnummer 070-291 56 81. Hör av dig i god tid för att hämta nyckeln en tid som passar er båda.

Lokalens adress: Söndagsvägen 40.